Ljuvlig rulltårta med fräsch citronsmak som gifter sig fint med den söta vita chokladen och friska blåbär.

Ljuvlig rulltårta med fräsch citronsmak som gifter sig fint med den söta vita chokladen och friska blåbär.

14–15 bitar

Fyllning
150 g vit choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl blåbär, färska

Botten
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 msk citronsaft, pressad
ca 1 dl mandelspån

Garnering
vispgrädde
blåbär, färska
citronskal, finrivet

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad. Låt den svalna.

2. Vispa upp äggulorna och rör i chokladen.

3. Vispa grädden medelhård. Vänd ner chokladblandningen i grädden.

4. Vänd ner blåbären. Låt fyllningen stå i kylskåp i ca 1 tim.

5. Botten: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

6. Blanda ihop vete- och potatis­mjöl samt bakpulver.

7. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop den tillsammans med citronsaften.

8. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö mandelspån över bottnen och grädda den mitt i ugnen i ca 5 min.

9. Sockra över kakan med lite strösocker och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla och låt bottnen svalna.

10. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Dekorera gärna rulltårtan med vispad grädde, blåbär och finrivet citronskal.

Tips!
Skulle rulltårtan efter gräddning sitta fast i papperet; pensla med iskallt vatten så släpper den lite lättare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Rulltårta med citron, vit choklad och blåbär
NÄSTA Vegetarisk smörgåstårta