Smarrig rulltårta med rabarbercurd som enkelt görs till bakelser.

Rulltårta är perfekt att göra bakelser av. Rabarbercurden smakar sött och syrligt och kan användas till fyllningar i bakverk och på rostat bröd.

Rabarbercurd
450 g rabarber
2 ½ dl strösocker
4 äggulor
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk pressad citron
50 g smör, rumsvarmt
½ citron, skalet

Rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Curd: Skär rabarbern i tunna skivor. Koka upp den med sockret. Låt det koka i 10–15 min. Mixa rabarbern till en slät puré med en stavmixer. Låt den svalna något.

2. Vispa äggulorna lätt.

3. Rör ut maizena med citronsaften.

4. Vispa ner äggulor, smör och citronskal, maizenablandningen och rabarbern. Rör till en slät puré. Värm blandningen tills den börjar tjockna. Rör hela tiden, den får inte koka. Ta av den från plattan när den tjocknat till en kräm. Låt den svalna och häll upp på rena burkar. Förvara curden i kylskåp.

5. Rulltårta: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.

6. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta och vänd ner det i smeten. Rör försiktigt i mjölken.

7. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

8. Vänd upp kakan på sockrat papper och dra bort papperet kakan gräddats på. Bred på rabarbercurden och rulla ihop kakan från långsidan. Låt den vila med skarven nedåt. Skär sedan rullen i skivor och garnera med till exempel vispad grädde och jordgubbar.

NUVARANDE Rulltårta med rabarbercurd
NÄSTA Sockerkaka med krossad choklad & vaniljglasyr