Rulltårta är klassiskt, enkelt och väldigt gott. Fyll den med den sylt du gillar bäst.

Rulltårta är klassiskt, enkelt och väldigt gott. Fyll den med den sylt du gillar bäst.

12–14 bitar

3 ägg 
1 ½ dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
½ dl mjölk  

Fyllning
ca 2 dl jordgubbssylt eller annan valfri sort

Garnering
1–2 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.

2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner det och mjölken i äggsmeten.

3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ut ett bakplåtspapper på bordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.

5. Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet. Bred ut sylten jämnt på bottnen och rulla ihop den från långsidan till en rulle. Låt den svalna i papperet med skarven nedåt.