Juliga tryfflar med smak av saffran och kardemumma.

Enkla och supermumsiga saffranstryfflar med kardemumma.

Ca 20 st

10 kardemummakärnor
½ g saffran
½ dl vispgrädde
150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt

Garnering
150 g vit choklad
50 g pistaschnötter, malda

GÖR SÅ HÄR

1. Mortla kardemumman. Blanda den med saffran och grädde i en liten kastrull. Koka upp det försiktigt och sjud det i några sekunder. Ta kastrullen från plattan och låt blandningen dra i 10 min.

2. Lägg chokladen i en värmetålig bunke, sila den smaksatta grädden över chokladen och smält till en tryffelsmet över vattenbad. Rör ner smöret i smeten.

3. Låt smeten stelna i kylen i ca 3 tim.

4. Rulla tryffelsmeten till fina bollar. Det är kletigt men det går lite lättare om man efter var tredje boll kyler händerna under vattenkranen. Låt tryfflarna vila i kylen.

5. Garnering: Smält under tiden chokladen över vattenbad.

6. Rulla tryfflarna i choklad och strö över pistasch.