Baka en saftig äppelkaka med vackert mönster, fylld med äpplen.

Recept: Saftig äppelkaka

INGREDIENSER

8–10 bitar

  • 3 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 äpplen

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör socker och smör vitt och krämigt.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda i mjölet. Bred ut smeten i en bröad och smord form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar botten.
  3. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner de tunna skivorna tätt i smeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Känn med en sticka att den är färdiggräddad.
Saftig äppelkaka

Foto: Thomas Hjertén

Baka en enkel kaka med äpplen och mandelmassa.