Baka en härlig kaka med nöt- och mandeltäcke.

Läcker mjuk kaka med härligt nöt- och mandeltäcke.

Ca 12 bitar

125 g smör
½ dl mjölk
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Nöttäcke
100 g hasselnötter
50 g sötmandel
100 g smör
2 msk mjölk
½ dl ljust muscovadosocker
2 msk honung, flytande
1 msk vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 cm i diameter.

2. Smält smöret och häll i mjölken.

3. Vispa sockret och äggen riktigt luftigt.

4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smörblandningen.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 25 min. Låt ugnen vara på.

6. Nöttäcke: Hacka nötter och mandlar grovt.

7. Smält smöret på svag värme i en kastrull tillsammans med mjölk, muscovadosocker, honung och mjöl. Låt smeten koka ihop och sjuda under omrörning tills den tjocknar.

8. Rör ner nötter och mandlar. Bred nöttäcket, mycket försiktigt, jämnt över den nygräddade kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 10–15 min. Prova med en sticka så att den är färdiggräddad.