Saftiga filmjölksbröd med frön som inte behöver någon jästid.

Lättbakade och supergoda bröd som inte behöver jäsa.

 2 limpor

4 dl vetemjöl
4 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågsikt
½ dl sesamfrön
½ dl krossat linfrön
½ dl pumpafrön
½  dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl majsolja
½ dl ljus sirap
10 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser och frön i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör om allt till en kladdig deg.

3. Häll smeten i två bakplåtsklädda eller smorda limpformar, ca 1 ½ liter. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 90 min.

4. Låt bröden stå i formarna i några min innan de stjälps upp på ett galler. Låt limporna vila
i ett par tim innan de skärs upp i skivor.

Här hittar du några fler härliga matbröd:

Hembakta polarkakor

Kalljäst råglimpa med rostade frön

Morotsfrallor

Trekantsbröd med fetaost & timjan

Ingefärsbröd med solrosfrön