Filmjölksbröd blir luftigt och saftigt tack vare filmjölken.

Lättbakat och supergott filmjölksbröd som inte behöver jäsa.

Recept: Filmjölksbröd

INGREDIENSER

2 limpor

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl krossat linfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ½ dl majsolja
  • ½ dl ljus sirap
  • 10 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser och frön i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör om till en kladdig deg.
  3. Häll smeten i två limpformar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 1 ½ liter. Grädda bröden längst ned i ugnen i ca 90 min.
  4. Låt bröden stå i formarna i några minuter innan de stjälps upp på ett galler. Låt limporna vila i ett par timmar innan de skärs upp i skivor.