Makalöst god schweizernötstårta med mandel.

Krämig schweizernötschoklad på en läcker mandelbotten är näst intill oslagbart.

100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk vispgrädde
1 msk smör

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i en kvarn. Smält smöret i en kastrull.

2. Vispa ägg och socker pösigt, i ca 3–5 min.

3. Blanda ner mald mandel, mjöl och till sist smält smör. Rör till en jämn smet.

4. Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.

5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 min. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.

6. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret. Se till
att allt blandas väl.

7. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Grädda kakan i denna fina springform!