Baka scones i stekpanna. Det här är ett enkelt bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Grädda brödet mitt i ugnen i 9–11 min. Servera det ljummet.

Det här är ett enkelt bakpulverbröd som inte behöver jäsa.

Recept: Scones i stekpanna

INGREDIENSER

4 bitar

Ingredienser

  • 3 ½ dl rågsikt
  • 3/4 tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 35 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl mjölk

Pensling & garnering

  • vatten
  • sesamfrön
  • linfrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop allt till en smulig deg. Häll i mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
  2. Platta ut degen till en rund kaka, ca 22 cm i diameter, i en mjölad stekpanna (kolla att den tål höga temperaturer) eller form med löstagbar kant. Skär ett kryss i degen och pensla den med vatten. Strö över sesamfrön och linfrön.
  3. Grädda brödet mitt i ugnen i 9–11 min. Servera det ljummet.

 

LÄS ÄVEN:

Glutenfria scones

Rabarberscones