Baka läckra och enkla havrerutor. Goda segmjuka kakor som ger mersmak!

Recept: Sega havrerutor

INGREDIENSER

Ca 32 st

  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 10 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 250 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 ägg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
  2. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.
Sega havrerutor

Segmjuka kakor som nästan smälter i munnen.

Recept på kladdkaka i långpanna hittar du här!

NUVARANDE Sega havrerutor
NÄSTA Mazarinrutor