Härligt sega kakor – lavendel och blåbär är en utmärkt kombination.

Härligt sega lavendelkakor som är både vackra och goda. Blåbär och lavendel är en utmärkt kombination – testa så får du se.

30–35 st

Ingredienser
150 g smör
1 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
ca 4 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
50 g vit choklad, finhackad
1 tsk lavendelblommor, torkade
125 g blåbär, färska eller frysta
1 dl pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda ner smöret under vispning.

3. Tillsätt vetemjöl, salt och bikarbonat och rör till en jämn smet. Tillsätt den hackade chokladen och lavendeln.

4. Forma små bollar som du plattar till och tryck ner ett blåbär i varje kaka. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt eftersom de flyter ut lite under gräddningen. Toppa dem med pärlsocker.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6–8 min eller tills de är gyllenbruna.

6. Låt kakorna svalna på ett galler.

Här hittar du fler recept med lavendel:

Lavendeltårta med vit choklad & vinbär

Lavendelskorpor

Lavendeldrömmar

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!