Dessa mandelbakelser är en fröjd för gommen.

Härliga bakelser med frisk hallongrädde. Bottnarna kan förberedas för att sedan toppas när det är dags att äta dem.

Recept: Sega mandelbakelser

INGREDIENSER

8 st

Bottnar

  • 50 g sötmandlar
  • 50 g choklad, 70 procent
  • 100 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • ¾ dl strösocker

Hallongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl hallon, färska eller frysta

Garnering

  • hallon, färska
  • choklad, valfri
  • mandelspån

GÖR SÅ HÄR:

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandlarna och chokladen fint. Riv mandel-massan grovt.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop mandelmassan med äggulorna.
  3. Vänd ner de hackade mandlarna och chokladen i mandelmassesmeten.
  4. Vispa vitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsatt att vispa till en maräng.
  5. Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelmassesmeten.
  6. Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt.
  7. Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna i formarna och lossa sedan bakelserna försiktigt.
  8. Vispa grädden fast tillsammans med florsockret.
  9. Mosa hallonen lite lätt och vänd försiktigt ner dem i grädden
  10. Fördela hallongrädden på bakelserna och toppa dem med hallon, riven choklad och mandelspån.