Härliga, goda och lite annorlunda semlor som inte kommer att göra dig besviken! Rivna kaffebönor ger en väldigt god smak till fyllningen på dina nougatsemlor.

Recept: Semlor med kaffegrädde och nougat

Ca 6 st

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 1 ½ dl mjölk, kylskåpskall
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma

Pensling

  • 1 ägg

Fyllning

  • 220 g nougat, rumsvarm
  • 2 kaffebönor
  • 2 ½ dl vispgrädde

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda smöret och vetemjölet i en matberedare eller blanda samman det med fingrarna.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, strösocker och kardemumma.
  3. Arbeta samman mjölblandningen med vätskan till en smidig deg, ca 5 min i maskin eller ca 10 min för hand.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i rumstemperatur i ca 2 tim eller över natten i kylskåp. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med upp­vispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem svalna.
  6. Skär av trekantiga lock på bullarna. Gröp ur inkråmet. Fyll bullarna med nougaten. Riv ner kaffebönorna i grädden och vispa den fluffig.
  7. Spritsa eller klicka ut grädden på fyllningen. Lägg locken ovanpå grädden. Sikta över florsocker.

 

Här hittar du vårt populära recept på klassiska semlor med hemmagjord mandelmassa!

Fler recept på semlor hittar du här.

NUVARANDE Semlor med kaffegrädde och nougat
NÄSTA Besök ny bakmässa