Läcker semmelpizza med hallon toppad med vispad grädde, mandelspån och minimaränger.

Läcker semmelpizza med hallon toppad med vispad grädde, mandelspån och minimaränger.

Ca 12 bitar

12 g jäst (¼ paket)
2 dl mjölk
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ dl strösocker
1 nypa salt
25 g smör, rumsvarmt
4–5 dl vetemjöl

Fyllning
ca 150 g hallon
2–3 msk strösocker
ca 1 msk potatismjöl

Garnering
ca 3 dl vispgrädde
ca 25 g mandelspån, rostade
minimaränger

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rundel, ca 1 ½ cm tjock. Låt kanten vara något tjockare. Lägg den på en plåt med bakplåts­papper och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Fyllning: Blanda hallonen med strösockret och potatismjölet. Strö dem på degplattan.

4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 8–11 min. Låt den kallna på plåten.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa den i små toppar på pizzan. Strö över mandelspån och maränger.

Till receptet rekommenderar vi denna produkt från Kökets Favoriter:
Spritsa enkelt ut grädden med denna spritspåse!

NUVARANDE Semmelpizza med hallon
NÄSTA Lakritssnittar