Recept: Shortcakebars med marshmallows
INGREDIENSER
Ca 40 st
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 200 g smör
- 1 ¼ dl strösocker
- 2 äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
Smörkräm
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk kanel
- 1 äggula
Garnering
- 150 g mörk choklad, 58–70 procent
- 2 dl hackade marshmallows
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, kakao, smör och strösocker tills det är grynigt.
- Blanda i äggulorna och vaniljsockret. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 1 tim.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 ½ cm tjock, lägg över degen i en aluminiumform, ca 23 x 32 cm, kavla så att degen täcker hela formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna.
- Vispa alla ingredienser till smörkrämen tills den blir luftig. Bred försiktigt krämen över kakan. Ställ in i kylen i ca 15 min.
- Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Hacka marshmallows.
- Glasera kakan med chokladen och strö över marshmallows. Skär upp kakan i bitar med vass varm kniv precis innan chokladen stelnat helt. Skölj kniven under varmt vatten och torka av den, så går det lättare att skära.