Shortcakebars med marshmallows, mjuka chokladkakor som passar perfekt till fikat.

Recept: Shortcakebars med marshmallows

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 200 g smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker

Smörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kanel
  • 1 äggula

Garnering

  • 150 g mörk choklad, 58–70 procent
  • 
2 dl hackade marshmallows

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, kakao, smör och strösocker tills det är grynigt.
  2. Blanda i äggulorna och vaniljsockret. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 1 tim.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 ½ cm tjock, lägg över degen i en aluminiumform, ca 23 x 32 cm, kavla så att degen täcker hela formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna.
  5. Vispa alla ingredienser till smörkrämen tills den blir luftig. Bred försiktigt krämen över kakan. Ställ in i kylen i ca 15 min.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Hacka marshmallows.
  7. Glasera kakan med chokladen och strö över marshmallows. Skär upp kakan i bitar med vass varm kniv precis innan chokladen stelnat helt. Skölj kniven under varmt vatten och torka av den, så går det lättare att skära.