Shortcakebars med marshmallows, mjuka chokladkakor som passar perfekt till fikat.

Recept: Shortcakebars med marshmallows

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 200 g smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker

Smörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kanel
  • 1 äggula

Garnering

  • 150 g mörk choklad, 58–70 procent
  • 
2 dl hackade marshmallows

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, kakao, smör och strösocker tills det är grynigt.
  2. Blanda i äggulorna och vaniljsockret. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 1 tim.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 ½ cm tjock, lägg över degen i en aluminiumform, ca 23 x 32 cm, kavla så att degen täcker hela formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min. Låt den svalna.
  5. Vispa alla ingredienser till smörkrämen tills den blir luftig. Bred försiktigt krämen över kakan. Ställ in i kylen i ca 15 min.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Hacka marshmallows.
  7. Glasera kakan med chokladen och strö över marshmallows. Skär upp kakan i bitar med vass varm kniv precis innan chokladen stelnat helt. Skölj kniven under varmt vatten och torka av den, så går det lättare att skära.
NUVARANDE Shortcakebars med marshmallows
NÄSTA Pekannötskaka med mango