Fantastiskt goda mums mums med choklad och lakrits. Att temperera choklad kan verka lite krångligt, men gör du det så behåller chokladen sin glans när den stelnat.

Recept: Skumbollar med lakrits

INGREDIENSER

16 st

Skumbollar

  • 8 smörgåsrån
  • 50 g vatten
  • 150 g strösocker
  • 75 g glykos
  • 100 g äggvitor
  • 10 g strösocker
  • 10 g lakritspulver
  • 500 g mörk choklad eller mjölkchoklad, tempererad

Garnering

  • lakritsgranulat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stansa ut 16 rundlar, 3–4 cm i diameter, ur smörgåsrånen.
  2. Koka upp vatten, strösocker och glykos till 117 grader. När glykosblandningen når 105–108 grader börjar du vispa äggvitor och strösocker på full effekt med en elvisp eller i en köksmaskin. Häll ner sockerlagen, som ska hålla 117 grader, i en stråle och vispa under tiden. Tillsätt lakritspulvret och vispa i 3–4 min. Smeten ska bli sval innan den spritsas.
  3. Fyll en spritspåse med skummet. Använd en rund tyll och spritsa ut toppar på rundlarna.
  4. Temperera chokladen (se här hur du gör) och doppa sedan topparna i chokladen.
  5. Garnera dem med lakritsgranulat.
Skumbollar toppade med lakrits

Doppa skumbollarna i valfri choklad och strö över lakritsgranulat.