Krispiga jordnötter, len choklad och friska jordgubbar. Mums!

Servera en ljuvligt god kombination av söt choklad, salta nötter och färska jordgubbar till dessert!

8–10 bitar

175 g salta jordnötter
1 ¼ dl råsocker
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ msk vetemjöl

Fyllning
175 g mörk choklad, 70 procent
½ dl vispgrädde
1 äggula
75 g smör

Till servering
färska bär
vispad grädde

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna.
2. Blanda nötterna med råsocker, smör och mjöl. Tryck ut smuldegen i 8–10 stadiga muffinsformar eller i formar stående i en muffinsplåt. Grädda dem mitt i ugnen i 7–8 min. Låt dem svalna helt.
3. Fyllning: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
4. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladhacket. Låt chokladen smälta och rör den till en slät smet.
5. Vispa upp äggulan lätt och rör ner den tillsammans med smöret till en slät smet.
6. Bred chokladsmeten över jordnötsbottnarna. Låt dem vila i kylen i minst 2 tim innan servering.
7. Servera choklad- och jordnötsbitarna med färska bär och lite vispad grädde.