Kladdkaksbakelser med vispgrädde och bär är syndigt goda.

Härliga små kladdkaksbakelser som serveras med grädde och bär. De är lika goda att äta dagen efter baket.

16–18 st

100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
½ dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker, vaniljsocker poröst.

2. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt visning.

3. Rör ner sirapen. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten.

4. Hacka chokladen grovt och smält den över vattenbad. Vänd ner den smälta chokladen i smeten.

5. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i 2/3 av formarna.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt svalna. Servera kladdkakorna med grädde och bär.