Små goda knäckäppelkakor. Servera dem som de är eller ljumna tillsammans med lite glass.

När äppelträden dignar med frukter är det hög tid att baka med denna saftiga goda frukt. Njut av ljumna knäckäppelkakor, gärna med lite glass.

Ca 10 st

2 dl fint tärnade äpplen
1 ägg
¾ dl strösocker
3 msk smör
1 ¾ dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
¾ tsk vaniljpulver
3 msk vispgrädde

Knäck
3 msk sirap
3 msk smör
1 påse mandelspån (50 g)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna äpplena fint.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.

3. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner smör, grädde, de torra ingredienserna och äpple i smeten.

4. Klicka ner smeten i medelstora, dubbla muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i 15 min. Efter att du tagit ut kakorna höjer du ugnsvärmen till 250 grader.

5. Knäck: Blanda sirap, smör och mandelspån i en kastrull. Låt blandningen småkoka i 3–5 min. Knäcken ska få lite färg och bli simmig.

6. Fördela knäcken över de gräddade kakorna och grädda dem i ytterligare 3–5 min tills knäcken lagt sig över kakan samt fått fin färg.

NUVARANDE Knäckäppelkakor
NÄSTA Hjortronparfait med havreflarn