Spröda dubbelkakor med mumsig hasselnötsfyllning.

18–20 st

Spröda dubbelkakor med mumsig hasselnötsfyllning.

3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
200 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 ägg

Fyllning
50 g smör
1 ½ dl florsocker
½ tsk salt
2 msk hasselnötskräm

Garnering
150 g mörk choklad

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret. Rör tills det är väl blandat. Rör i ägget.

2. Tillsätt mjölblandningen till smörsmeten och blanda försiktigt. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp i ca 2 tim.

3. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på väl mjölat bakbord, ca 3 mm tjock. Känns degen kletig arbetar du in lite mer mjöl.

4. Stansa ut kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min, eller tills kanterna börjar bli gyllenbruna. Lägg över dem på galler och låt dem svalna helt.

6. Fyllning: Vispa smöret mjukt och tillsätt florsocker, salt och hasselnötskräm. Blanda väl.

7. Garnering: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.

8. Bred fyllning på hälften av kakorna och lägg de resterande ovanpå. Doppa de färdiga kakorna i chokladen och lägg på ett galler. Låt stelna i kylskåpet i ca 15 minuter.

NUVARANDE Småkakor med hasselnötskräm
NÄSTA Kladdkaka de luxe