Smarriga glutenfria kokoskakor med lemon curd är en succé på fikabordet!

Kokoskakor är en variant på kokostoppar kan man säga, fast med en en liten grop att fylla med syrlig lemon curd, hemmagjord för min del med köpe går också bra såklart. Man gör vad man har tid med 🙂 Receptet är en lätt omarbetning från en bloggare jag följer, Occasionally Eggs.

Lemoncurdkokos1

ca 20 st

  • 57 g kokosolja (½ dl)
  • 60 g honung (½ dl)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g riven kokos (4 ½ dl)
  • 57 g mandelmjöl (1 ¾ dl)
  • en nypa salt
  • 2 äggvitor

Fyllning

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull. Rör i honung, vaniljsocker, kokos, mandelmjöl och salt och ta bort från plattan.
  3. Tillsätt äggvitorna och rör tills allt är väl mixat. Det är en geggig röra, precis som när man gör kokostoppar 🙂
  4. Forma puckar av ca 1 msk smet, lägg på plåten och tryck en liten grop i mitten på varje. De spricker lite runt om så tryck försiktigt tillbaka ”väggarna”. Det finns ingen anledning att skynda här så var så noggrann som du känner att du vill! Eller strunta i det – det blir gott ändå!
  5. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten.
  6. Klicka i lite lemon curd i varje kaka och servera!