Gör enkla små munsbitar som passar utmärkt att ge bort, men är så svåra att släppa taget om :-)

Det här är superenkla och vansinnigt smarriga bjudbitar med en kexig botten och en krämig choklad på toppen – bakas utan ugn! Både mjukt och crunchigt på samma gång, och helt oemotståndligt goda!  

Kexkakor_web2

24 bitar

125 g smör
100 g choklad
1 msk honung
1 ägg
1 paket Guld Mariekex (200 g)
18 g riven kokos (1/2 dl)
92 g strösocker (1 dl)
26 g kakao (½ dl)
70 g pistagenötter, hela, skalade och lätt saltade (eller helt osaltade om man gillar det bättre!)

Topping
200 g choklad, grovhackad
50 g smör

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg bakplåtspapper i en form, 19 x 24 cm*.

2. Smält smör, choklad och honung i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills allt smält samman. Ställ åt sidan och låt svalna i 10 min. Rör i ägget.

3. Smula kexen fint i en bunke och tillsätt kokos, strösocker, kakao och pistagenötter och blanda väl. Tillsätt chokladsmeten och rör tills allt är väl blandat. Häll i formen platta till och pressa ut i hörnen. Lägg plastfilm över och ställ i kylskåpet en stund.

4. Topping: Smält samman choklad och smör över vattenbad. Bred över kakan och ställ i kylen i minst 2 timmar.

* Du kan använda en annan storlek om du vill – eftersom kakan inte ska gräddas spelar det inte så stor roll! Du kan göra bottnen så tjock eller tunn som du vill 🙂 Om du vill räkna ut och vara lite mer exakt finns det en förklaring på hur man konverterar former här

Kexkakor_web1
Lite ojämna, men rackarns goda!