Mjuka, sega, härliga glutenfria mandelkakor med kanel!

Mjuksegt, smarrigt, kaneligt, maränglikt – hur goda som helst är de här små kakmolnen! Väldigt lätta att göra och en sådan där kaka som kan se ut lite hur som helst – klickad eller spritsad spelar ingen roll, resultatet blir en liten hög av ljuvlighet hur man än gör!

 

Mandelkakor1

Mjuksega och supergoda!

ca 20-30 st
3 äggvitor
175 g florsocker (2,9 dl)
175 g mandel, mald
1 msk kanel

Ev garnering
50 g smält choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsocker och vispa en halv minut till cirka. Äggvitorna kommer att sjunka och smeten liknar inte längre en marängsmet. Bara så du vet 🙂

3. Blanda den malda mandeln och kanelen i en skål och tillsätt i äggvitorna. Blanda.

4. Klicka eller spritsa ut rundlar, ca 2 cm i diameter med lite mellanrum och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på plåten.

5. Vill man kan man stänka lite choklad över som jag gjort här men det är verkligen inte nödvändigt!