Små söta tarteletter fyllda med syrlig lemon curd och toppad med söt maräng.

Perfekta munsmitar på buffébordet.

Tartlett_lemon

ca 20 st små
(mina formar är 4 cm i diameter)

Mördeg
100 g vetemjöl
28 g florsocker
½ tsk salt
85 g smör

Fyllning
1,5 dl lemon curd. Köpt går bra men det är såklart godare med hemmagjord! Recept finns här

Topping
30 st små maränger*, recept finns här

GÖR SÅ HÄR
1. Gör lemon curd och maränger, eller köp om du hellre vill 🙂

2. Mördeg: Hacka samman alla ingredienser i en matberedare, eller för hand, tills du fått en len mördeg. Den ska knådas så lite som möjligt, annars blir den för kompakt och tappar sin sprödhet. Vira in i plastfilm och låt vila i kylskåpet i 2 timmar.

3. Kavla ut degen mellan två bakpapper till ca 3 mm tjock. Stansa ut rundlar lite större än dina formar. Pressa ned dem i formarna och skär av eventuellt överhäng.

4. Nagga tarteletterna i botten och ställ i kylen i 30 minuter till. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter – de ska bli vackert gyllenbruna. Låt svalna en stund och pilla sedan ur tartletterna ur sina skal. Ställ på galler och låt svalna helt.

6. Skeda lemon curd i tarteletterna och ställ en maräng ovanpå. Voila!

* Tips! Det kan vara svårt att hitta små maränger i affären men istället för att ställa en hel maräng ovanpå kan man smula sönder större och strö ovanpå. Det blir jättefint och så blir det lite sött ovanpå ändå!

Tartlett_nutella_txt