En läcker smörgåstårta i miniformat med nya och spännande smaker.

En läcker smörgåstårta i miniformat med nya och spännande smaker.

4 st

8 skivor ljust surdegsbröd

Fyllning 1
2 dl gröna ärtor
1 kvist mynta
1 salladslök
½ dl solrosfrön
1 dl Västerbottensost, riven
½ dl rapsolja
2 msk citronsaft
salt
svartpeppar, grovmalen

Fyllning 2
1 pkt bacon (140 g)
2 tomater, finhackade
1 dl crème fraiche
örtsalt

Garnering
1 pkt bacon (140 g)
1 salladslök, strimlad
några gröna ärtor
mynta

Gör så här
1. Fyllning 1: Mixa samman ärtor, myntablad, salladslök, solrosfrön, ost och olja till en slät röra. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

2. Fyllning 2: Knaperstek baconet, även det till garneringen. Låt det svalna och skär det i småbitar.

3. Rör samman hälften av baconet med tomathack och crème fraiche. Smaka av med örtsalt.

4. Bred tomatröran på fyra brödskivor. Lägg på en brödskiva och bred sedan på ärtfyllningen. Garnera med bacon, ärtor, salladslök och mynta.