Enkel men otroligt god smörgåstårta med tonfisk i fyllningen.

Med en enda fyllning får du en otroligt god smörgåstårta. Att det är tonfisk i fyllningen är det nästan ingen som kan gissa.

6–8 port

16 stora skivor vitt bröd

Fyllning
3 burkar tonfisk i vatten, ca 525 g
½ burk krossade tomater, ca 200 g
ca 2 dl majonnäs
ca 1 dl dill, finhackad
ca 1 tsk grovmalen svartpeppar

Garnering (valfri)
sallad, valfri
ca 200 g gravad lax, skivad
200–300 g räkor, skalade
1–2 ägg, kokta
ca 50 g stenbitsrom
2–4 körsbärstomater, halverade
gurkskivor

Gör så här
1. Skär bort kanterna på brödet. Pressa ur vattnet ur tonfisken. Blanda den med krossade tomater och majonnäs. Smaka av med dill och svartpeppar.
2. Lägg fyra skivor bröd på en bricka. Lägg på lite mindre än ¼ av fyllningen. Lägg på fyra nya skivor bröd och upprepa proceduren med resterande skivor och fyllning. När de sista brödskivorna ligger på plats täcks hela tårtan in med fyllningen, även på sidorna. Hit kan du förbereda dagen innan. Plasta in tårtan och ställ den kallt.
3. Garnering: Vi strimlade salladen fint och tryckte dit den på tårtans sidor. Är det svårt att få den att fästa kan du bre lite majonnäs på sidorna. Gör rosor av laxskivorna. Dela äggen i klyftor eller skivor. Dekorera tårtan med valfri garnering, se vårt förslag.