Med få ingredienser bakar du snabbt två saftiga kavringar. Ingen jul, midsommar eller påsk utan kavring! Men brödet är lika gott året runt och funkar perfekt som frukostbröd! Brödet går blixtsnabbt att baka, ca 5 min att blanda ihop degen och sedan sköter sig brödet själv under gräddningen i ugnen.

Recept: Snabb kavring

INGREDIENSER

2 st

  • 8 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 rågade msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 6 dl filmjölk
  • 4 dl mörk sirap

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar, ca 1 1/2 liter, och pudra dem med vetemjöl.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om så att allt blandar sig.
  4. Fördela smeten i de två formarna. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 min. Täck limporna de sista 10–15 min, så att de inte blir för brända. Låt dem svalna på ett galler.
  5. Limporna går utmärk att frysa, hela eller skivade.

Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur i ett par dagar. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.

Snabb kavring, skivad

En saftig och god kavring.

NUVARANDE Snabb kavring
NÄSTA Blixtgifflar