Gör cake pops av krossade kakor. Lite pyssligt, men de blir mumsiga och ljuvligt söta.

Recept: Snabba cake pops

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 1 pkt Oreokakor eller Ballerinakakor
  • 50 g färskost, t ex Philadelphia
  • ca 200 g vit choklad

Dekoration

  • klubbpinnar (eller grillpinnar)
  • presentsnöre/sidenband
  • chokladfärg
  • strössel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Krossa kakorna till smulor i en mixer.
  2. Blanda ner färskost så att degen får en mjuk men fast konsistens.
  3. Rulla degen till bollar i storlek av en femkrona. Gör dem inte för stora och tunga, då är risken stor att de trillar av pinnen.
  4. Lägg bollarna i frysen i ca 30 min så att de stelnar lite.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Färga en del av chokladen med rosa chokladfärg om du vill. Doppa bollarna i chokladen.
  6. Dekorera bollarna med valfritt strössel innan chokladen stelnar helt.
Cake pops i olika färger

Foto: Roger Olsson

Kul på fikabordet!

Vad är cake pops?

Cake pops är kakbollar på pinne. Oftast består de av smulad mjuk kaka och färskost, eller något annat krämigt, som gör att smulorna håller ihop. När bollarna har rullats och fått stelna i kylskåp doppas de i choklad och garneras med exempelvis strössel.