Med en snabbakad rulltårta och lite marsipan bakar du vinterns sötaste snöbakelse.

Med en snabbakad rulltårta och lite marsipan bakar du vinterns sötaste snöbakelse.

 4–6 bitar

3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning
ca 2 dl bär eller sylt
2 dl vispgrädde

Garnering
400 g vit marsipan
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft eller 275 grader vanlig väme. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt vattnet.

2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

3. Stjälp upp den färdiggräddade kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret med vatten om det är svårt att få loss det.

4. Bred bären eller sylten på kakan och rulla ihop, låt kakan svalna med skarven nedåt.

5. Vispa grädden ganska hårt. Skär rulltårtan i 3–4 cm tjocka skivor, två till varje bakelse. Ställ rullarna på varandra och lägg på grädde som du formar till en topp ovanpå rulltårtsbitarna. Täck bakelsen med marsipan och skär bort överflödet.

6. Pudra över rikligt med florsocker och garnera gärna bakelsen med ett band.

NUVARANDE Snöbakelse
NÄSTA Madeleines bananbröd (med extra frosting)