Oemotståndliga sockerbullar med hasselnötskräm i miniformat.

Recept: Sockerbullar med hasselnötskräm

INGREDIENSER

45–50 st

  • 75 g smör, smält
  • 2 ½ dl mjölk, ljummen
  • 25 g jäst
  • ¾ dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 ägg
  • 7–8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 dl hasselnötskräm

Garnering

  • smält smör
  • strösocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda smör och mjölk i en bunke. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjölet, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  3. Forma små runda bullar och tryck ett hål med lillfingret i dem. Klicka ner lite hasselnötsmassa i hålet. Nyp ihop hålet ordentligt och lägg bullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min.
  6. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och vänd dem i en skål med strösocker. Lägg bullarna på ett galler för att svalna. Om bullarna ska frysas in så vänta med att garnera dem tills de ska serveras.

Här hittar du vårt grundrecept på vetedeg!