Fantastiskt god sockerkaka med smak av apelsin och kardemumma. Sockerkaka som får fin färg och fräsch, god smak av apelsin.

Recept: Sockerkaka med apelsin & kardemumma

INGREDIENSER

12–14 bitar

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • ½ dl mjölk
  • ½ apelsin, rivet skal + 2 msk saft
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 nypa salt
  • 3 ½ dl vetemjöl

Garnering

  • florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt smör, mjölk och apelsin.
  3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, salt och mjöl i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
  6. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
Sockerkaka med apelsin & kardemumma

Bjud på en saftig sockerkaka smaksatt med apelsin och kardemumma.

Fler goda recept på mjuka kakor: