Fantastiskt saftig sockerkaka med saffran som man bara måste ta mer av!

Låt ditt saffran ligga och dra i vodka en kvart så får du djupare smak på den här saftiga sockerkakan.

Recept: Saffranssockerkaka

INGREDIENSER

8–10 bitar 

  • ½ g saffran (1 paket)
  • 1 msk vodka eller konjak
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda saffran och vodka i ett glas. Låt blandningen dra i ca 15 min.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt. Rör ner saffransblandningen, smör och mjölk i smeten.
  4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Gräddan kakan längst ner i ugnen i 45–50 min. Känn efter med en sticka att kakan är färdig.
  6. Låt kakan vila i formen i ca 5 min innan du vänder upp den. Pudra gärna över florsocker innan servering.