Med en vanlig sockerkaka, färska bär och grädde kan du göra enkla och jättegoda sockerkaksbakelser.

Bjud på sockerkaksbakelser med grädde och bär – jätteenkelt och  jättegott!

8–10 bakelser

Sockerkaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk, 3 procent

Garnering till bakelser
3 dl vispgrädde
färska bär

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Låt det
gå upp på kanterna.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 18–20 min. Känn med en sticka att kakan är klar. Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspapperet och låt den svalna.
5. Stansa ut till exempel blommor, hjärtan eller cirklar med pepparkaksmått, ca 8 cm i diameter.
6. Bakelser: Vispa grädden lagom fast, hellre för lös än för hård. Fyll en spritspåse med grädden och spritsa ut små toppar på sockerkaksfigurerna. Garnera med färska bär.