Bjud på en superenkel och supergod sockerkaksdessert som är både festlig och lyxig

Enkel men supermumsig sockerkaksdessert som känns både festlig och lyxig

 4–6 desserter

Sockerkaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk, 3 procent

Garnering
vispgrädde
kesella vanilj
valfria bär & frukter, färska eller frysta & tinade
ev strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Låt det gå upp på kanterna.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 18–20 min. Känn med en sticka att kakan är klar. Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspapperet och låt den svalna.
5. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med kesella. Använder du frysta bär så låt dem tina och blanda dem med lite strösocker om så önskas. Varva bitar av sockerkaka, bär och kesellagrädde i fina glas.