Kokospannacottan är som hämtad från Söderhavet direkt till piratkalaset.

En krämig och len pannacotta med smak av kokos och toppad med runda rån och rostad kokos.

4–6 portioner

3 gelatinblad
3 dl kokosmjölk
2 dl vispgrädde
½ dl strösocker

Garnering
kokos
rån, runda ihåliga (finns vid glasstillbehör i affären)
citronmelissblad

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–10 min.

2. Häll kokosmjölk, grädde och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp.

3. Ta bort kastrullen från plattan så fort det kokar och blanda ner det urkramade gelatinet.

4. Häll smeten i små glas. Ställ dem i kylen och låt dem stå där i minst 4 tim eller till nästa dag.

5. Garnering: Rosta kokos gyllenbrunt i en torr stekpanna. Strö det över pannacottan.

6. Placera ett runt rån i mitten och toppa med några citronmelissblad.

MER INSPIRATION

Skepp ohoj! Dags för ett riktigt sjöslag!

Tips på dekorationer, lekar mm 

Fler recept med pirattema