Sommartårta med rulltårteskivor, färska bär och grädde.

Rulltårta, grädde och bär blir till en fantastisk sommartårta.

15–16 bitar

Botten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning
2 ½ dl hallonsylt

Garnering
2 ½ dl vispgrädde
3–5 dl bär, färska
citronmeliss

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min.

4. Sockra kakan med strösocker och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla papperet och låt bottnen svalna.

5. Bred hallonsylt på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den kallna med skarven nedåt. Skär den i bitar.

6. Montera ihop tårtan genom att bygga ett torn av rulltårtsbitar. Vispa grädden och lägg den
mellan varven eller toppa hela skapelsen med den. Dekorera tårtan med färska bär och citronmeliss.