Bjud på en ljuvligt somrig moussetårta med jordgubbar och chokladbotten

Bjud på en ljuvligt somrig moussetårta med jordgubbar och chokladbotten.
8 bitar

3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ dl kakao
1 ½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Jordgubbsmousse
4 gelatinblad
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar, passerade till puré
1 ½ dl florsocker

Garnering
jordgubbar, färska

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop kakao, potatismjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det tillsammans med vattnet i smeten.
2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30  x  40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
3. Låt kakan svalna och ta sedan ut två rundlar, 20 cm i dia­meter, med hjälp av t ex en springform.
4. Jordgubbsmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden medelhårt. Blanda jordgubbspurén med florsockret. Värm lite av purén i en kastrull och smält gelatinet i den. Rör sedan ner den varma purén i den kalla. Vänd ner grädden.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter. Lägg en av rundlarna i springformen. Fyll på med hälften av jordgubbsmoussen. Stryk slätt och lägg på nästa botten. Fyll på med den resterande jordgubbsmoussen och stryk slätt. Ställ tårtan i frysen i minst 4 tim.
6. Ta fram tårtan en stund innan servering. Garnera den med jordgubbar.