Gudomligt goda gifflar toppade med hackad sötmandel.

Recept: Söta gifflar

INGREDIENSER

Ca 45 st

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 4 msk strösocker
  • ca 11 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör
  • 1 ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • ägg
  • hackad sötmandel
  • strösocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma smör- och mjölkblandningen.
  2. Tillsätt socker och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  3. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit och sporra ut trekanter.
  4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick av fyllningen på varje trekant och rulla ihop till en giffel.
  5. Låt gifflarna jäsa på bakpappersklädda plåtar i 60 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på en blandning av strösocker och hackad mandel.
  7. Grädda gifflarna i ca 10 min.
Söta gifflar

Gifflar är enkla att göra och dekorativa på fikabordet.