Spröda knäckepinnar med solroskärnor är dekorativa på den rustika ostbrickan.

Spröda knäckepinnar med solroskärnor är dekorativa på den rustika ostbrickan. Degen ska jäsa i kylskåp i ca 12 tim.

Ca 60 st

50 g jäst
5 dl vatten, ca 37 grader
1 ½ tsk salt
ca 10 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl + till utbakningen
½ dl solroskärnor, finhackade

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa i kylskåp i ca 12 tim.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Knåda degen på välmjölat bakbord. Dela den i ca 8 lika stora bitar.

4. Kavla ut varje bit så tunt du kan och skär remsor, ca 4 x 20 cm. Lägg remsorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bröden mitt i ugnen 9–12 min. Låt kallna på galler.