Läckra bollar blir extra roliga på barnkalaset monterade som en skivstång.

Läckra, glutenfria bollar som blir extra roliga om du ­monterar dem som en skivstång.

Ca 30 st

1 dl vispgrädde
25 g smör
300 g vit choklad
1 lime, finrivet skal
1 dl melonkärnor, saltrostade

Garnering
1 dl O’boy, kakaopulver eller strössel

Montering
blompinnar, bitar 10–15 cm


GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.

2. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen, bruten i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält.

3. Rör ner limeskal och melonkärnor.

4. Häll chokladsmeten i en form, ca 12 x 17 cm. Ställ den i kylen i 4–6 tim.

5. Forma små runda bollar av smeten. Rulla dem i O’boy eller kakao. Det går även bra med valfritt strössel.

6. Förvara bollarna i kylen fram till servering. Använd t ex bitar av blompinnar för att göra skivstänger. Tryck fast en boll i varje ände på pinnen.