Underbart spröda kakor med ett hjärta av chokladtryffel.

Recept: Strassburgare med chokladtryffel

INGREDIENSER

Ca 25 dubbla kakor

Deg

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl (150 g) potatismjöl
  • 2 dl (120 g) vetemjöl
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk, 3 eller 1 ½ procent

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och mixa ihop tills allt blir vitt och fluffigt. Det går även bra med en elvisp.
  2. 
Tillsätt potatismjöl, vetemjöl och salt och mixa ihop till en deg. Fyll en kraftig spritspåse, försedd med krustyll, med degen.
  3. Spritsa runda kakor med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 
i 10–12 min eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna.
  5. Fyllning: Bryt chokladen 
i mindre biter. Lägg den tillsammans med grädde och mjölk 
i en kastrull och låt det smälta ihop på svag värme. Rör ihop till en slät och blank massa och dra kastrullen från plattan. Häll upp den i en spritspåse och låt stelna i rumstemperatur i minst 4 tim eller ca 1 tim i kylen.
  6. Spritsa chokladtryffel på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resten av kakorna. Kakorna är hållbara i 3–4 dagar i rumstemperatur och går även bra att frysa in.
strassburgare med chokladtryffel

Foto: Anna Skoog

Kakorna får ett vackert mönster av spritsningen.

NUVARANDE Strassburgare med chokladtryffel
NÄSTA Björnbärsmuffins med bourbonfrosting