Läckra frasiga struvor doppade i en blandning av apelsin och strösocker.

Recept på struvor med apelsin

Läckra struvor med apelsinsocker på.

INGREDIENSER

Struvor med apelsin, ca 30 st

Apelsinsocker

  • 2 apelsiner
  • 2 dl strösocker

Struvor

  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl

Fritering

  • 10 dl rapsolja

STRUVOR MED APELSIN – GÖR SÅ HÄR:

  1. Apelsinsocker:Tvätta och finriv skalet av apelsinerna. Pressa ut ca 1 msk apelsin-saft och blanda det och skalet med sockret. Låt det gärna torka över natten på ett bakplåtspapper. Mixa till ett klumpfritt socker.
  2. Struvor:Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
  3. Lägg hushållspapper på en bricka. Häll upp apelsinsockret på en tallrik.
  4. Hetta upp oljan till ca 175 grader och stoppa i struvjärnet från början, gör detta före varje fritering så lossnar de lättare.
  5. Ta upp järnet och låt det rinna av. Doppa ner det några mm från översta kanten på struvjärnet, i smeten (annars lossnar inte kakan när den är klar).
  6. Fritera dem gyllene i 1–2 min. Knacka av kakan med hjälp av en ­gaffel. Låt dem rinna av på brickan i någon minut och vänd sedan kakorna i apelsinsockret.
  7. Struvorna förvaras i rumstemperatur, i en stor burk, i ca 2 veckor. De går även att frysa.