De här banoffepajerna får dina gäster att jubla av glädje! Krämig kola, knaprig dajm och söta bananer är en vansinnigt god kombination! Orkar du inte koka kolasåsen själv så går det precis lika bra att använda färdigkokt kolakräm (kallas ibland dulce de leche) som numer finns i de flesta större mataffärer. 

Recept: Supersmarriga banoffepajer

INGREDIENSER

6 port

  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad eller färdigkokt kolakräm

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 2 bananer
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dubbel Daim, 56 g

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ta av etiketterna från burken med kondenserad mjölk och lägg den oöppnad i en stor kastrull. Fyll på med vatten, burken ska vara täckt hela tiden. Koka den i 2–3 tim beroende på hur tjock du vill ha krämen. Eller ta fram din burk med färdigkokt kolakräm. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor med en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret.
  3. Smörj små pajformar, ca 10 cm i diameter. Det går också bra att använda en stor form, ca 24 cm i diameter.
  4. Tryck ut blandningen i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.
  5. Bred på den färdigkokta kolakrämen på bottnarna. Skiva bananerna och lägg dem i ett jämnt lager över krämen.
  6. Vispa grädden medelhård och hacka Daimen. Spritsa eller skeda på grädden, strö över Daimen och servera!
Banoffepaj

De här pajerna får dina gäster att jubla av glädje!