Ljuvliga svartvinbärsmuffins med färskostglasyr.

Baka ljuvliga svartvinbärsmuffins som känns riktigt nyttiga. Svarta vinbär med massor av C-vitamin och lite grövre mjöl i smeten. Gör en färskostglasyr eller servera dem med lite smör eller färskost att bre på.

12–14 st

2 ägg
2 dl råsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl smör, smält
1 dl mjölk
2 dl svarta vinbär

Topping
60 g färskost, t ex Philadelphia
1 tsk svartvinbärssaft
1 ½ dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smält smör blandat med mjölk.

3. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med smeten. Fördela de svarta vinbären i formarna.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna.

5. Blanda ingredienserna till toppingen. Garnera muffinsen med färskostglasyren.

Muffinsen blir extra goda med färskostglasyr på.

Muffinsen blir extra goda med färskostglasyr på.