Klassiska mazariner passar bra på rockabillykalas!

Klassiska mazariner är gott.

15 st

100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning
150 g sötmandel
2 bittermandlar
1 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
2 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
1–2 msk vatten
några droppar hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR
1. Vispa smör och socker i en bunke.

2. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop det till en deg. Låt den vila i kylskåp i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Fyllning: Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn tillsammans med bittermandlarna (eller riv bittermandlarna på ett rivjärn).

4. Blanda den malda mandeln med socker och smör.

5. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.

6. Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt och klicka i fyllningen.

7. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

8. Glasyr: Rör florsocker, vatten och ev hushålls-färg till en jämn smet. Bred den över kakorna när de har kallnat.