Duka upp med somriga blombullar fyllda med hallonsylt.

Duka upp med gulliga blombullar fyllda med hallonsylt.

Ca 16–20 st syltblommor

Ingredienser:
25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
2 ägg
7–9 dl vetemjöl

Fyllning
ca 1 dl hallonsylt
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Kavla ut degen, ca 1 cm tjockt, och stansa ut rundlar, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär sex flikar i varje rundel, ca 2 cm breda. Nyp ihop varje flik i kanterna. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Gör en fördjupning i mitten av bullen. Pensla bullarna med ägg och fyll gropen med hallonsylt.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5–8 min. Låt dem svalna på plåten.

blomma

Forma  degbitarna till blommor innan sylten läggs i.

Fler härliga bullrecept:
Kardemumma- & vaniljkrans
Vaniljbullar i långpanna
Veterutor med vaniljkräm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!