Recept på spröda syltkakor med läcker hallonsylt i mitten. Mördeg är en fantastisk deg att baka med och kan varieras nästan i det oändliga. Syltkakor är en klassiker som passar på vilket fikabord som helst.

Recept: Syltkakor

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl valfri sylt

SYLTKAKOR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg.
  3. Lägg degen i en plastpåse i kylen i ca 30 min.
  4. Rulla ca 30 bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Gör en grop i kakan och fyll fördjupningen med sylt. Grädda syltkakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna.

 

Syltkakor

Spröda syltkakor med läcker hallonsylt i mitten.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!