Baka klassiska småkakor i en ny form – chokladsnittar som tårtbitar.

Baka klassiska chokladsnittar på en nytt sätt.

Recept: Tårtformade chokladsnittar

INGREDIENSER

Ca 16 bitar

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl

Pensling & garnering

  • ½ ägg
  • ca ½ dl pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, strösocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och ägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och rör ihop allt till en smidig deg.
  2. Rulla degen till en boll och kavla ut den till en rund platta, ca ¾ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla kakan med ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 16–18 min. Skär kakan i tårtbitar när den fortfarande är varm. Låt kakorna svalna på plåten.
NUVARANDE Tårtformade chokladsnittar
NÄSTA Mandelkubbar