Riktigt goda fudgebrownies som fungerar utmärkt som efterrätt tillsammans med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Recept: Teffbrownies

INGREDIENSER

Ca 16 bitar

  • 158 g ljust teffmjöl
  • 86 g kakao
  • ¼ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 196 g kokosolja, smält & avsvalnad
  • 300 g strösocker
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 150 g mörka chokladknappar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda teffmjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en skål.
  2. Blanda kokosolja och strösocker i en annan skål. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Blanda försiktigt ihop mjölblandningen med äggsmeten, arbeta inte smeten för mycket. Rör ner chokladknapparna, spara ca 2 msk att lägga ovanpå kakan.
  4. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Jämna till ytan med en slickepott. Strö ut återstående choklad­knappar över smeten.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. En provsticka blir blöt om den sticks ner i mitten men kommer ut torr i kanterna. Kakan kommer att stelna lagom när den svalnar. Skär den i rutor och förvara dem i kylskåp.
Teffbrownies i rutor

Fudgebrownies som är perfekta som efterrätt.

Missa inte: Klassiska kärleksmums med kokos!

NUVARANDE Teffbrownies
NÄSTA Pistasch- och Nutellakakor